Top banner
SUBSCRIBE

Радио реклама

Радиото е канал за разпространение на рекламни послания предимно за масово въздействие. Важно условие за качественото въздействие на рекламата чрез радиото е използването на запомняща се музика, кратък текст или специално разработени звукови ефекти. Обикновено се използват следните формати – рекламни съобщения /подготвят се от диктор, с музикален редактор и др./, целящи информирането на съответната таргет група за предстоящо събитие. Ефектът на радиорекламата в този случай може да бъде много мощен, ако се използва възможността за многократното повтаряне на посланието в радиоефира. Друг формат е рекламният клип – до 1 минута рекламен материал, подготвен от професионален екип – диктор, звукорежисьор, композитор /при авторските клипове/. Често използван похват е използването на известна песен, музикален съпровод или нестандартен звуков ефект.

 

При медиапланирането на радиокампанията трябва да се отчита факта, че ефективността се постига единствено чрез т.нар. показател frequency – честота на излъчването. Минималният брой излъчвания на ден е 5-6, планирани в прайм тайм за радиоефира, който съвпада с т.нар. drive time. При избор на радиостанции трябва прецизно да се преценят интересите на съответните таргет групи. Обикновено успешната радиокампания е планирана в минимум 6-7 радиостанции, подкрепена в същото време и с други канали за комуникация. Напоследък се използва и още един формат – спонсорирането на цели предавания и/или рубрики, носещи специфични послания – например спортни шоу програми се обвързват с даден продукт, рубрика за класическа музика има характерен рекламен сигнал, свързан с конкретен продукт, предаване за тийнейджъри е обвързано със специфичен за тази група продукт или услуга /например 3 в 1 – неочаквано добра комбинация/. Други предимства на радиорекламата са кратко време за подготовка на клипа, сравнително ниски разходи за създаване на клипа, висок процент coverage – покритие на таргетираната аудитория, добра селективност и гъвкавост.

 

AV Design Group разполага с професионално подготвен екип за разработване на радиорекламна кампания:

• цялостно медиапланиране с оптимални отстъпки

• звукозаписно студио

• диктори

• звукорежисьор

 

При разработването на радиорекламна кампания винаги целим достигане до съответната таргет група и постигане на максимална разпознаваемост на продукта. Затова предлагаме на клиентите си включване и на други канали за комуникация, особено ако се има предвид визуалното представяне на продукта.


 • Дарик радио

  +
  ДАРИК е единственото частно радио у нас с национален лиценз и българска собственост. Екипът е 163 души. Към юни 2006 г. разполага с 27 наземни точки на излъчване и с още 20, за които очаква честоти. Със собствена сателитна станция, сигналът се транслира чрез спътника Eutelsat W2 (16° изток). Радиото е представено в интернет на адрес www.darik.net и може да бъде слушано онлайн.
  www.darikradio.bg
 • БНР - Програма Хоризонт

  +
  Хоризонт е 24-часова, информационна и музикална програма. Музиката присъства чрез всички музикални стилове, форми и жанрове като ясно е изразен акцентът върху забавната музика. Програма "Хоризонт" денонощно разказва за всичко, което става в България и по целия свят, тя не пропуска нито едно особено важно събитие, но заедно с това не отминава и всекидневието на хората.
  www.bnr.bg
 • БНР - Програма Христо Ботев

  +
  Тази национална радиопрограма, излъчвана от националната радиостанция в столицата на България, град София, денонощно е предназначена да служи на културата и образованието. Тя постига това с широка палитра: произведения на музиката, поезията, прозата, драматургията, публицистиката и разбира се, журналистиката.
  www.bnr.bg
 • БНР - Радио България

  +
  Вече седмо десетилетие Българското радио - предавания за чужбина, а сега Радио България, представя пред света културната и националната идентичност на страната ни. Тази програма е основен източник на информация от и за България пред милиони радиослушатели извън нейните предели.
  www.bnr.bg
 • bTV Radio

  +
  bTV Radio е най-новото радио в ефира на София. Радиослушателите имат възможност да следят всички емисии на bTV Новините, всички актуални предавания на bTV и bTV Action. bTV Radio излъчва и новини на всеки кръгъл час, както и авторски продукции. Насочено е към младата, активна аудитория, която е постоянно в движение и за която е от ключово значение да има достъп до новините, информацията и всички любопитни теми от деня във всеки един момент, по най-удобния за ползване канал.
  www.btvradio.bg
 • Радио N-JOY

  +
  Радио N-JOY е в ефир от 1 юни 2006 и излъчва към момента в над 35 български града. Музикалната програма на радиото включва най-добрите нови песни и най-големите златни хитове от 80-те и 90-те години. N-JOY заема челно място в рейтингите на градовете, в които излъчва и първа позиция за таргет групите на младите и активни хора в националните рейтинги.
  www.njoy.bg
 • Радио Z-ROCK

  +
  Рок радиото на България - Z-ROCK е единственото радио за истинските фенове на рок музиката, без аналог в българския ефир! Вече четвърта година Z-Rock не спира да бъде в епицентъра на най-разтърсващите рок събития както в България, така и в чужбина. Z-Rock е на първо място сред аудиторията на младите и активните мъже между 25-45 години при проучванията на радио аудиториите в София.
  www.zrock.bg
 • Радио Melody

  +
  Радио Melody стартира през 2007, залагайки на най – добрата селекция на хитове от 60-те до днес, съвременна поп музика и класически български песни, спазвайки обещанието си: „Най-голямото разнообразие от хитове и по-малко повторения”.
   

   

  www.melodybg.com
 • Jazz FM

  +
  Jazz FM звучи от 2001 година в София и е единственото радио в България, което излъчва най-доброто от джаз, соул, R&B, фънк и световната музика. Под мотото „Защото музиката има значение" програмата представя както утвърдени хитове, така и най-новата музика.
   

  www.jazzfm.bg
 • Classic FM

  +
  Classic FM започва да излъчва на 19 декември 1994 година. Това е първата и единствена радиостанция за класическа музика в България. Класик ФМ радио е организатор на "Европейски музикален фестивал" в пет града на България - София, Пловдив, Плевен, Русе, Варна. Класик ФМ радио има собствен оркестър.
  www.classicfm.bg
 • Радио 1

  +
  Радио 1 е първата в България радиоверига с музикален формат „Soft Adult Contemporary”, който обхваща най-известните и мелодични песни от 60те години насам – под слогана „Класическите хитове”, като по този начин се позиционира в незаетата досега ниша на българския радиопазар. Форматът на Радио 1 е насочен към целева аудитория 25–60 години, и предполага засилено слушане на радиостанцията на работното място.
  www.radio1.bg
 • Радио 1 Рок

  +
  Радио 1 Рок стартира на 1 август 2008 г. на честотите на радиомрежата Ретро Радио. Насочено е предимно към мъжката аудитория на възраст 25-50 г. Типичните слушатели на Радио 1 Рок са активни хора със средни и високи доходи, включително мениджъри и собственици на фирми. Аудиторията на такъв формат е като цяло по-взискателна и предпочита качеството пред ниската цена. Радио 1 Рок представя най-големите хитове в историята на рокмузиката като се придържа към мелодично звучене и избягва крайните стилове.
  www.radio1rock.bg
 • Радио Сити

  +
  Радио Сити е 24-часова музикална радиомрежа, която излъчва в ефира на България от 23 февруари 2001 г. Музикалната плейлиста включва най-новите заглавия от поп, денс и ар енд би хитове, както и наложили се такива през последните няколко години, като програмата е насочена към младите хора на възраст 15-25 години. Основната идентификация на Радио Сити е логото, както и наложилият се през годините слоган „Хитове до скъсване“, допълнително затвърждаващ Радио Сити като станцията на младото поколение.
  www.city.bg
 • БГ радио

  +
  БГ радио е лидер в излъчването на българска музика и вестител на новата култура, която утвърждава българската музика и мелодично звучене. БГ радио предлага на слушателите си богата палитра от поп, рок и естрадни български парчета. До момента БГ Радио е единствената българска медия по която се излъчва единствено българска музика. Програмата е насочена към младите хора на възраст от 20-35 години.
  www.bgradio.bg
 • Радио Energy

  +
  Радио Energy e част от най-голямата международна радиогрупа – NRJ International. Слоганът Hit Music Only – достига до милиони слушатели в 15 страни по целия свят. Форматът на Радио Energy е Hot Adult Contemporary – изключително динамичен и позитивен. Основен акцент в плейлиста на радиото е музиката на 90-те, подплътена с най-големите хитове от последните няколко години.
  www.radioenergy.bg
 • Радио Вероника

  +
  На 1 май 2007 г. стартира най-новият етно хит в България – Радио Вероника. Радио Вероника излъчва в музикален формат хитове с етно насоченост. Целевата аудитория на медията са активните млади хора. Интересното в новата радиомрежа е, че поставя музиката от Балканския регион, Близкия Изток и Азия на една плоскост. Идеята е уникална за българския пазар – да обедини българската и чуждата етно-поп музика, за да разкрие една глобална музикална тенденция и да придаде приятен средиземноморски привкус на българския радио ефир.
  www.radioveronika.bg
 • Радио Нова

  +
  Радио Нова е първото и единствено радио, което излъчва най-доброто от chillout, lounge, club, and dance музиката в България. Радиото започва излъчване през декември 2003 г. като Коледно Радио, а от 1 Януари 2004 г. вече предава като Радио Нова в София на 101.7 MHz, във Варна на 91.2 MHz и в Стара Загора на 93.6 MHz.
  www.radionova.bg
 • Радио FM+

  +
  Радио FM+ е легенда - Първото частно радио в България. Започва излъчване в София в 17:16 часа на 15 октомври 1992 г. с песента „Radio Ga Ga” на Queen. Радио FM+ е радиостанция за възрастни, зрели хора, насочено към слушателите от 25 - 45 години, група, демографски най-привлекателна от гледна точка на рекламата, слушащи радио активно сутрин, на работното място и на път за вкъщи.
  www.fmplus.net
 • Радио Fresh!

  +
  Радио Fresh! – „Хитовете Днес” е хит радио номер 1 в България. Радио за съвременни и модерни хитове, с целева аудитория младите хора на възраст 15-30 г. По Радио Fresh! можете да чуете хитовете днес, най-горещите клюки и интервюта от шоубизнеса, най-свежите места за купон, вълнуващи промоции и събития, и всичко, което е горещо в момента.
  www.radiofresh.bg
 • Радио Star FM

  +
  Радио Star FM - Откровен, автентичен, класически РОК. Това е радиото на истинските фенове и истинската музика. Тя не се нуждае от препоръка. Радио Star FM стартира точно в 12:00 часа на 17 март 2008 г. и разтърсва България с Класиката в Рока. С целева аудитория 35+. Радио Star FM е насочено към аудитория на възраст 35-50 г. Типичните слушатели са активни хора със средни и високи доходи, вкл. мениджъри и собственици на фирми.
  www.starfm.bg
 • Радио Веселина

  +
  Радио Веселина излъчва български поп-фолк, музика от Балканите, български и световни поп хитове. Програмата на Веселина се разпространява в 15 български града - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Плевен, Пловдив, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол.
  www.radioveselina.bg
 • Радио Витоша

  +
  Радио Витоша е най-слушаното музикално радио в София в целевата си група. Основната част от аудиторията му е на възраст от 18 до 34 г. То излъчва „Най-добрата музика сега“ и най-слушаното сутрешно радиошоу „Тройка на разсъмване“. Радио Витоша излъчва в 9 града в България - Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян и София.
  www.radiovitosha.com
 • Радио Magic FM

  +
  Радио Magic FM е наследник на Радио Атлантик - радиостанция, ориентирана към зрялата и общественоангажирана аудитория на възраст между 30 и 40 години. „Soft Music“ определя формата на Радио Magic FM като Soft AC (Adult Contemporary).
   

  www.magicfm.bg
 • Радио The Voice

  +
  Европейското Радио The Voice стартира в България през април 2007 година. В музикалната програма на танцувалното радио на България звучат денс и ар енд би хитове, както и всички любими песни на новото поколение. The Voice не следва, а определя тенденциите.
   

  www.thevoice.bg
 • Алфа радио

  +
  Алфа радио започва излъчването си на 22 март 1996 година в град Варна. В началото програмата е предимно информационна, с новини на 20 минути. В следващите години станцията се налага със съвременния си музикален формат.
   

  www.alpharadio.bg
 • Радио BG On Air

  +
  Радио BG On Air е национална радио верига с новини на всеки час. Музикалната програма се формира от любимата на няколко поколения музика – българските и световните рок и поп хитове от 80те, 90те и до днес. Музикалното изграждане на радио BG On Air е съобразено с изискванията на съвременните, образовани и икономически активни хора, които съставляват най-голям процент от слушателската аудитория на медията.
  www.bgonair.bg
 • Радио Браво

  +
  Радио Браво е създадено през 1995 г. Това е музикално информационна радиостанция с музикален формат "50 на 50", което означава 50 на сто българска и 50 на сто чужда музика. В информационен план радиото е политически безпристрастно и затова се харесва на най-широка слушателска аудитория. Радио Браво достига до всички големи и малки градове на Черноморието и Североизточна България. То има потенциална слушателска аудитория от близо два милиона души.
  www.radiobravo.com
 • Радио "Фокус"

  +
  Радио "Фокус" е собственост на 1-вата частна информационна агенция - "Фокус". Има 12 напълно самостоятелни регионални програми. Излъчва се на територията на цяла България чрез 31 радиоточки, а от месец юни 2011 г. и в град Тераклия, Молдова. Всички регионални програми на радиото са достъпни в интернет. В 24-часовата програмна схема новинарските и публицистични предавания се редуват с богата музикална програма. Именно новинарските емисии, излъчващи се на всеки половин час, са основен източник на новини от регионален, национален и международен характер, мнения и коментари по горещи теми. Покритието на радиото се равнява на 75% от територията на страната.
  www.focus-radio.netUSB флаш памети

Рекламни USB Flash памети

Складови налиности и внос на широка гама от USB флаш памети, както и всички начини за тяхното брандиране. Това е един модерен и стилен подарък, с който ще зарадвате клиентите и партньорите си.
Тъй като е често използвана в нашето ежедневие, USB флаш паметта ще подсеща често притежателят й за вашата дейност. Освен това нашият екип от специалисти ще ...

печат и запис на CD и DVD

Запис и печат на CD и DVD

Директен пълноцветен печат с фото качество върху CD или DVD диск. Като допълнителна опция предлагаме лаково покритие на компакт-диска.

Запис на аудио, видео, презентация или данни върху избраните носители. Изработка на различни видове обложки за пластмасови CD кутии и DVD кутии, картонени и хартиени кутии, диджипакове, джобове ...

PVC карти

PVC карти - печат

Директен дигитален, ретрансферен, термотрансферен и офсетов печат на PVC банкови, клубни и фирмени карти.

НОВО: Директен дигитален печат- едностранен и двустранен печат- изключително ниска себестойност и кратки срокове за изработка на малки тиражи до 500 броя. Едноцветен и пълноцветен печат върху карти с магнитна лента, чип, безконтактни или обикновени пластини. ...

магнити за хладилник

Магнити за хладилник

Изработка на гъвкави магнити с индивидуална форма, пълноцветен отпечатан картон с допълнитено ламинирано покритие, каширани върху 0,4 мм магнитно фолио. Допълнително може да се добави 3D ефектен ламинат, термометър, тефтерче или календариум.
Магнитите за хладилник са още едно уникално рекламно предложение, което АВ Дизайн Груп Ви предлага. Чрез ...

 • каталог на рекламни подаръцицени за дигитален печатCD и DVD тиражиране

Copyright © AV Desing Group. All right reserved.